Sunday, April 12, 2009

our weekend

slalunya weekend aku tak blogging sbb aku away to MIL's place. 

so.. 2 stories will be combined into 1 entry. actually nothing much to tell you guys about. last satyrday is my working satruday. actuualy aku work alternate saturday. so next week will be holiday la. tp my beloved hubby on duty pulak.. memang xbest lansung la rasa..

after work.. aku rush to post office. some parcel need to post out. tok tek tok tek dah almost 1.15pm. aku bosan betul kalo the two makcik working sbb depa suka carik salah customer. pernah sekali aku kena marah sbb aku nak post out one large parcel.. tp aku xbuh tali. so dia marah aku. aku tertanya jugak la.. bukan nye aku tau pun kena buh tali or what.. dia kata sbb senang depan nak wat kija.. elehhhhhhhhhhhh apa kena mengena ng aku? i pay for it.. so IT IS MY BUSINESS ok? tp nak tak nak.. aku still la kena duk face ng dua makcik tu sbb aku malas nak p post office tang lain.. 

okie.. engouh story bout post office. then after sent d parcel.. i went back home.. masuk rumah after give salam.. hubby aku duk menyorok balik pintu.. dengan si kecik tu la.. bila aku terkejut.. dua beranak tu laughing jek... how happy.. balik rumah aku nak tgk dua makhluk tuhan tu je.. miss them mucho.. tho, im off to work until 1 o'clock je.. mama aku duk kalot soh mandi.. nak p kenuri.. dah siap² kami p la kenuri.. dah makan suma.. off back to MIL's. sebelum tu.. singgah TESCO.. beli milk for yasmin and some other things gak la..then singgah makan nasik lemak kat white coffee.. sedap gak..

way back to my MIL's lalu dekat kawan aku nye rest.. tgk dia duk lepak belakang kedai.. so aku pun join lepak la.. sembang² smpai petang skit.. then balik umah MIL. kul 9.30mlm kuaq pulak.. p makan.. tak makan sangat pun.. ratah lauk je.. aku ng hubby ratah 2 ekoq puyuh + 1 esok saikap.. sedappppppppppppppppp sgt

then balik umah terus zzz. 

sunday morning pulak.. aku ng hubby p market or "pasar". oghang penang panggil pasar tu "market". beli benda basah for MIL aku.. tu jek la..

petang lak.. collogue hubby aku jemout p umah dia.. anak dia Nur Ayumi Batrisya very 1st birthday. sama tahun ng min.. but min ujung tahun.. so min kecik la.. depa suma dah leh jalan.. min still kena dukung.

aku notice min now makin berat.. aku start duk sakit belakang.. some said it is because of aku took up pathetine during labout.. 2 jab lak tu.. this back pain is sooooooooo similar like what i'm experience ms pregnance to yasmin.. a similar pain. those yg badan kecik mcm aku sure akan rasa such pain during pregnancy time perut dah besaq..

ari ti.. seperti biasa.. hubby akan scrub aku.. and hubby cakap aku nye parut campak belakang badan dah ilang.. syoknya..

sapa yg tgk aku ms kena campak ari tu sure akan tanya aku buat apa kat kulit aku smpai jd elok balik.. sbb aku kena campak yg sangatttttttt sangat teruk. tp sayangnya aku xleh nak show it here as those pics suma lam lappie aku and the best things is lappie aku dah rosak.. worst, yg rosak tu hard disk.. xleh nak fixed it dah.. sbb aku silap p beli pentium 4 yg mengundang kesusahan sbb sapa yg pakai pentium 4 sure akan complain menda yg sama..

now aku pakai PC jek.. lagi senang. walaupun xportable.. tp best.. 

the moment aku tulis entry ni.. lampu bilik dah padam.. aisyah yasmin dah on bed.. zzz alone while hubby iron baju dia.. dia kesian ng aku sbb aku sakit belakang. so dia offerkan diri dia nak iron baju sendiri..

thanks hubby, i love you so much.. so do my daughter..

aku slalu cakap ng yasmin

"min anak mi yg akan bangga kan mi n ayah..."

aku tak lupa doakan kesejahteraan kami sekeluarga..insyaAllah



**amin**

2 comments:

Red_Chopstick said...

Amin.. Heheheh yoyoyo ja.. Nak amin juga.. Hang p pejabat pos kat bayan lepas? mmg crapt la depa..heheha ko sanggup p rabat mayang mall, tak pn kalau rajin skit drop by dekat usm nya pos office, laju n tak dak orang.. Ehh aku tau hang ska minum susu, hehehe minum la susu yang tuk bone nya.. At least can kurangkan the pain on the back bone.. Don't carry benda berat sangat.. Little Min!! learn to walk faster.. Mommy dah lenguh dah..hehehe .. Muaks to her for me..

moMMy yaSMin said...

aku p batu maung.. had bayan lepas menyampah aku.. dah la nak kona susah..

had batu maung lak mak cik tu kerek..