Tuesday, April 28, 2009

campak? measels? small pox?

min kena errr campak.. err measels.. err small pox

tp doc cakap td kena "campak kecik"

Monday, April 27, 2009

l0ndon is calling- i missh ayah

another 3 days to go.. hubby will be home khamis nanti.. terasa lama pulak.. aku bukan apa.. tak kisah sangat la sbb memang aku dha biasa kena tinggai ng hubby since ms preggy lagi dia away for course la... memacam but this time.. since ada anak.. memang sunyi.. usually we'll spend time together.. and maklum.. aisyah yasmin memang very close to my hubby.. bila hubby away ni.. yasmin demam.. slight fever.. kesian dia.. rindu ng ayah.. 

org petua kasi dia bau baju ayah dia yg dah pakai.. so aku cari lam laundry basket.. ada baju yg ayah dia dah pakai but belum masuk washing machine.. so aku amek la baju tu selimutkan min.. memang dia peluk² baju tu.. miss her diddy.. kesian sangat

aku try call hubby aku.. kasi min dengaq suara ayah dia.. memang dia kasi respon la.. but dia mcm "takot" skit sbb she listern to ayah.. but ayah dia xnampak.. pity my girl.. aku tgk memang nampak sedih la sbb dia tidoq peluk baju ayah dia..

bila hubby call pun.. aku xleh nak cakap banyak sbb aku sedih sangat.. takot.. aku yg nangis kan.. so biaq je lah..

td bawak min p clinic.. memang dia demam.. so aku kasi dia makan ubat.. memang susah sungguh budak ni nak makan ubat.. siap tutup mulut rapat lagi.. padahal.. aku dah rasa ubat tu manis ja pun..


pic below.. aku pakaikan min ng baju ayah dia..

ni duk seronok.. tergelak² dia.. aku pun lega skit tgk min gelak² dah


min wat kung fu apa ni?



nota kaki:  mommy love you so much sayang...mommy sure.. ayah pun rindu kita

Friday, April 24, 2009

girl I (tiru entry kak ifa) jgn marahhhhh

mommy love you so much sayang....

jadilah Aisyah Yasmin anak yg solehah.. anak yg taat pada agama Allah.. anak yg hormatkan org tua.. anak yg berjaya di dunia dan di akhirat.. anak yg bertuah dan anak yg akan membanggakan mommy dan ayah... jadilah Aisyah Yasmin Bt Mohd Rozhan manusia yang berguna kepada agama, masyarakat dan Negara.. ya Allah.. berilah anak ku akal fikiran yang bijak.. dan berilah segala yang terbaik buat anakku.. Amin...




girl I dah nak masuk 6 months next week.rasa satttt je masa berlalu.. aku ingat lagi time duk preggy dengan perut yg besooo sangat tu.. naik turun tangga kat opis punya la penat.. kalo jenjalan kat shopping mall (time preggy la) punya la sakit belakang..tp aku biasa la.. bab supping daku relakan jua.. ekekekkee

min lahir early in d morning at 7.57am.. process kelahiran tu.. alhamdulillah.. senang jugak la..

nak kata jenuh meneran tu pun dak la sbb 2 kali push dah kuaq dah anak dara ni..

ok ok.. 

td min ng abah aku fetch aku from work since hubby aku lewat dia p service keta.. so.. ada la few collegues yg nampak min.. among them is Rama n Usha..

rama spontaneously cakap... "mcm baby cina... xnampak mcm muka u lansung la zana..."

aku dah biasa dah dengan persoalan sedemikian, so no hal la.. ekekeke. memang selalu pun mcm ni la.. suma pun akan kata baby aku xsm ng muka aku..

Thursday, April 23, 2009

kakak? hahahaha

hahahahhaha. saja la aku nak enterframe gambaq aku...antara gambaq² fav aku...


had ni gambaq favret aku...



baru ni aku balik keja pas mandi suma aku bawak min turun bawah jejalan.. rumah aku ni sebelah skolah rendah je.. so aku saja la bawak min turun bawah jenjalan kenaid dunia skit. asyik duk lam umah ja dia ni.. so aku bawa la turun bawah...

ms tu budak skolah rendah duk balik dr skolah la.. lalu dekat rumah aku.. depa ni nampak min.. depa mai serbu kat dia.. nak dukung..

min seperti biasa la kan.. duk wat muka blur dia la.. dia bo layan skit kalo org yg dia xkenai ni.. xpo la kan...

then mai la sorang budak ni.. bukan dia sorang la.. tp dah dia sorang je cakap.. so aku mention dia sorang jek la.. what eva.. a group of them la

budak ni tanya aku

"kakak.. ni baby sapa? ni baby cina ka?"

aku jawab la..

"dak la.. ni baby kakak la..."

then dia nye persoalan pas jawapan aku tu

"kakak tipu la... kakak kecik lagi.. mcm mana ada baby? kakak x pi skolah ka?"

hahahahhahahahha.. tergelak aku.. sabaq jek la kan.. hahahahha.. tp bebudak very d jujur wooo..aku rasa dia nye persoalan gitu sbb aku ni muda kot? dia budget sesapa yg nak ada baby kena matured skit.. mcm mak² depa

in conclusion.. aku ni memang muda la kan.. hahahahha

bla la la la la

1st of all... gambaq yg xdak kena mengena ng isi kandungan entry kat bawah ni... akceli aku nak tunjuk gambaq anak dara aku yg makin besaq ni.. rambut dia dah panjang n bleh ikat dahhhh.. best best best.. aku tgk min.. makin hari dah makin bakup dah mata dia.. makin sepet makin nampak mcm anak jepun.. ahahahhaha





aku tak dak idea lansung nak masuk entry apa.. ntah la.. lately bz.. aku malas nak online memalam if anak aku x lena sbb aku akan rasa gulity ignore dia.. so aku spend time ng dia la.. but.. bila dia lena.. aku pun turut serta lena la kan..

hubby aku confirm akan p kursus kat PD ahad ni.. smpai khamis kot.. aku suruh dia naik bus je.. tp dia xmo.. nak drive sbb dia kata kalo p naik bus.. nanti pas kursus terperuk kat resort tu xleh p mana.. mati kutu kot.. so dia nak drive. dia p ng sorang lagi collegue dia yg aku memang kenai la.. so xkisah la.. 

wekend ni hari bersama keluarga la.. aku lak kena keja 1/2 day.. so after work ada agenda dah la.. aku nak p swimming.. tp tgk la cemana.. hubby aku nak belanja ice cream.. nyum nyum..
then aku mcm tingin lak nak makan steamboat.. sedapnyaaaaaaaaaaaaaaaaa

xda planning sangat.. aku nye main intention.. nak bersama family aku ja.. thats all..

next week cuti. errr i mean aku ng hubby aku la.. saja amek cuti sesama..so aku akan start bercuti from 1st,2nd,3rd,4th and 5th may ni.. so do my hubby..

mula tu plan nak p genting.. nak p cameron la.. tp tergendala la plak sbb nye.. kenuri umah Pak Lang.. sharin nak kawen.. in d middle plak tu.. on d 3rd of may laaaaaa.. aduhhh

so aku merangkakan plan cuti kali ni... on 1st nak p SP kot.. then on 2nd hubby aku ajak p concert search.. and then on d 3rd aku ng hubby aku kena la attend kenuri pak lang.. kalo x.. mau putus sedara hubby ng pak lang kot.. hehehe

the next day aku ng hubby plan to perak.. tgk la kalo xletih.. boleh la p.. kalo dak.. duk umah jek la nampak gaya.. plan ke perak kena KIV lain kali la kot..


Wednesday, April 22, 2009

lama

ishhhh lama toi aku xupdate blog kan?

malam ni la.. sbb minggu ni agak bz skit la.. 

Friday, April 17, 2009

my hubby

td during luch time aku kuaq ng kak eda, kak ina n kak shida. makan kat sukree tomyam. then suddenly aku recieve call from hubby aku.. sembang² sat.. then dia pun menyuarakan la ISI PENTING panggilan tu..

"abang kena p kursus forensic kat PD minggu depan"

uwaaaaaaaaaaaa aku rasa cam nak nangis je.. 3 ari kot.. huhu.. terus rasa xbest.. aku ni.. kalo hubby xda.. rasa xbest je duk umah. ntah la pasepa..rinDU kot..YESS! a BIG YESS!!!

aisyah yasmin pun pandai rindu ayah dia tau.. kalo buat videocall, once dia nampak je muka ayah dia.. sure dia gelak punya.. aku pun syok tgk.. nih dia nak away for kursus plak.. memang tak best la aku rasa.

td hubby hantaq aku p kija.. sebelum kuaq pintu keta.. aku tanya dulu..

"abang balik lewat ke?" dia jawab "awai kot...."

so aku expecting dia balik awai la kan.. tp huhu.. till this moment.. dia still kat office tau.. xbalik makan pun :(

aku buat bergedil semalam.. semalam pun dia xbalik makan.. so.. ada lg 4 5 ketul aku simpan fridge xgoreng lg.. ingat nak goreng mlm ni la.. tp dia xbalik makan jugak..
aku tau dia work hard for this family. THANK YOU for being so responsible to our family. Really appricate that! but we really miss you....

esok hari cuti.. aku cuti.. hubby pun cuti.. hopefully leh spend time together. tetiba aku rasa miss sangat moment kami 3 beranak went for vacation.. really nice mannnn

td aisyah yasmin golek² smpai kat pintu.. aisyah yasmin tunggu ayah rasanya..


oh lagi satu... aisyah yasmin batuk... selesema.. cian dia. esok bawak dia p clinic

Thursday, April 16, 2009

www.weaning.com.my

ari ni aku MC lagi.. esok kena la p keja.. malas toi..
td after lunch.. aku recieved sms from hubby aku tanya apa si kenit tu wat.. so aku pun story la apa dia buat kan.. then dia sms lagi

"bukak www.weaning.com.my"

as computer aku memang dah sedia terpasang kan.. so aku pun masuk la "www.weaning.com.my". kuaq la website Nestle ni pasal makan² bb ni..

tetiba aku rasa terharu sangat sbb hubby aku sangat amek tahu pasal cara permakanan anak kami... memang aku terharu sangat sbb dia memang particular bout aisyah yasmin. tp memang pun. dia lebih particular pasal aisyah yasmin compare ng aku..

dia boleh dukung aisyah yasmin whole day pujuk aisyah yasmin soh lena..how sweet bg aku. which aku sometime akan biaq aisyah yasmin alone while aku do houshold chores. ye la kan.. kalo dak.. forsure kija xsiap kan kalo dok ngadap dia. and this is one of learning process which call as "solo". dimakan baby@infant ni learn how to behave.. how to be independant. mcm tu la.. so sometime kena biaq jugak depa ni to b alone.. tp jgn la biaq terus.. monitor dr jauh je..

kalo aisyah yasmin xsihat.. dia sanggup bawak balik keja yg belambak tu balik rumah.. dulu ms aku preggy pun.. xde nye dia mcm ni.. slalunya dia settle kan keja suma tu kat opis.. baru balik.. now no more.. family aku lebih bonding skarang. Alhamdulillah which aku sangat² happy with this.

berbalik pasal website Nestle tu.. aku ada la register.. mcm best gak.. now aku banyak register website baby² ni.. ekekeke. parenthood lah katakan...

Tuesday, April 14, 2009

kaki

pic above ni.. show anak aku suka sangat gigit kaki bear tu.. ada skali tu.. aku tarik xkasi dia buh mulut.. boleh dia jerit kat aku balik.. bila aku buh balik kaki bear tu lam molot dia.. dia siap gelak lagi.. sabaq jek lahhhh..

suka sangat dia ng bear tu.. nak tidoq peluk la menda tu.. tutup muka dia..

see mulut dia tu haluih ja.. tp gigih nak pulun buh kaki menatang tu lam mulut dia


nih gambaq xleh bukak mata.. dia kalo dpt bear tu.. jd mcm lalok.. mata pun katup mcm ni la.. lali jaaaaa.. ekekeke. lawak tgk muka dia time ni..



anak aku ni jenis riang gembira.. sikit² gelak.. sikit² senyum.. alhamdulillah la..senang jaga..
ekceli.. semalam badan dia panas.. demam skit.. jangkit ng wan dia rasanya.. and ayah dia pun mcm dh start to achoo achoo.. dedua panas badan semalam

click tabung min... for her duit sekolah


klick² la kat nuffnang sebelah tu.. for min nye duit skolah :)

appreciate sangat you guys nye help

jangan kaco.. min nak baca buku k?

ye ye mommy.. min baca buku ni.. min nak jd pandai.. 


nih aku belikan yasmin cloth books.. beso gedabak buku tu.. yasmin mcm suka sbb gambaq² dia mcm 3D gittiew..

ada bunyik² lagi.. so dia kusyuk la baca buku tu and dia suka sangat rasanya..

aku pun happy la kan.. memang niat aku nak dedahkan yasmin ng bahan² ilmiah ni.. doa aku supaya yasmin yg anak yg cerdik.. anak yg pintar.. anak yg berjaya di dunia dan jugak di akhirat.

anak yg hormatkan orang tua dan anak yg bertuah juga anak yg akan membanggakan aku dan hubby.. insyaAllah..

**Aminnnnnnnnn

ramai yg advise aku soh buat sendiri.. tp aku mana reti jahit bagai nih...


min min min

min ng muka kerek dia.. brapa kali aku panggil dia soh dia senyum.. endup dengan muka kerek gini la.. huhu.. kunapa tah la..

nih dia pun sibok je nak bergaya ng shades besaq dr muka nih. aahhahahaha

Monday, April 13, 2009

tag again

aku copipes je dr zura's blog. aku bosan ekceli.. ari ni aku MC..

USING ONLY ONE WORD! It's not as easy as you might think! Copy and change the answers to suit you and pass it on. It's really hard to only use one word answers. Be sure to tag the person you received it from!(To do this, go to "notes" under tabs on your profile page, paste these instructions in the body of the note, type your list, tag people (in the right hand corner of the app) then click publish.)


1. Where is your cell phone?
here

2. Your favorite thing?
fashionable-clothes

3. Your dream last night?
not-dreaming

4. Your favorite drink?
hot-choc

5. Your dream/goal?
Happy Family

6. What room you are in?
my-own-room

7. Your hobby?
Watching

8. Your family?
damn-great

9. Kids?
one

10. Where do you want to be in 6 years?
dunno

11. Muffins?
vanilla-Kenny's

12. Wish list item?
own-home

13. Where you grew up?
here:penang

14. Last thing you did?
sms-ing

15. What are you wearing?
pyjamas

16. Your TV?
Panasonic

17. Your pets?
None

18. Friends?
a-lot

19. Your life?
great

20. Your mood?
good

21. Missing some one?
my-hubby

22. Car?
persona hi-line

23. Something you're not wearing?
fishnet pantyhose *hahahahaha

24. Your favorite store?
TESCO

25. Your favorite color?
black

26. When was the last time you laughed?
justnow

27. Last time you cried?
hmmmmmm

28. Who will resend this?
kak-laili

29. One place that I go to over and over?
MIL's Place(laughing)

30. One person who emails me regularly?
kak ina

31. The last thing you did?
breastfed-min

32. What are you doing tonight?
spendtime-with-my family


Sunday, April 12, 2009

nuffnang

visitor.. click la kat nuffnang ad's tu.. for min nye duit skolah..

appreciate sangat u guys nye help.. 

thanks :)

our weekend

slalunya weekend aku tak blogging sbb aku away to MIL's place. 

so.. 2 stories will be combined into 1 entry. actually nothing much to tell you guys about. last satyrday is my working satruday. actuualy aku work alternate saturday. so next week will be holiday la. tp my beloved hubby on duty pulak.. memang xbest lansung la rasa..

after work.. aku rush to post office. some parcel need to post out. tok tek tok tek dah almost 1.15pm. aku bosan betul kalo the two makcik working sbb depa suka carik salah customer. pernah sekali aku kena marah sbb aku nak post out one large parcel.. tp aku xbuh tali. so dia marah aku. aku tertanya jugak la.. bukan nye aku tau pun kena buh tali or what.. dia kata sbb senang depan nak wat kija.. elehhhhhhhhhhhh apa kena mengena ng aku? i pay for it.. so IT IS MY BUSINESS ok? tp nak tak nak.. aku still la kena duk face ng dua makcik tu sbb aku malas nak p post office tang lain.. 

okie.. engouh story bout post office. then after sent d parcel.. i went back home.. masuk rumah after give salam.. hubby aku duk menyorok balik pintu.. dengan si kecik tu la.. bila aku terkejut.. dua beranak tu laughing jek... how happy.. balik rumah aku nak tgk dua makhluk tuhan tu je.. miss them mucho.. tho, im off to work until 1 o'clock je.. mama aku duk kalot soh mandi.. nak p kenuri.. dah siap² kami p la kenuri.. dah makan suma.. off back to MIL's. sebelum tu.. singgah TESCO.. beli milk for yasmin and some other things gak la..then singgah makan nasik lemak kat white coffee.. sedap gak..

way back to my MIL's lalu dekat kawan aku nye rest.. tgk dia duk lepak belakang kedai.. so aku pun join lepak la.. sembang² smpai petang skit.. then balik umah MIL. kul 9.30mlm kuaq pulak.. p makan.. tak makan sangat pun.. ratah lauk je.. aku ng hubby ratah 2 ekoq puyuh + 1 esok saikap.. sedappppppppppppppppp sgt

then balik umah terus zzz. 

sunday morning pulak.. aku ng hubby p market or "pasar". oghang penang panggil pasar tu "market". beli benda basah for MIL aku.. tu jek la..

petang lak.. collogue hubby aku jemout p umah dia.. anak dia Nur Ayumi Batrisya very 1st birthday. sama tahun ng min.. but min ujung tahun.. so min kecik la.. depa suma dah leh jalan.. min still kena dukung.

aku notice min now makin berat.. aku start duk sakit belakang.. some said it is because of aku took up pathetine during labout.. 2 jab lak tu.. this back pain is sooooooooo similar like what i'm experience ms pregnance to yasmin.. a similar pain. those yg badan kecik mcm aku sure akan rasa such pain during pregnancy time perut dah besaq..

ari ti.. seperti biasa.. hubby akan scrub aku.. and hubby cakap aku nye parut campak belakang badan dah ilang.. syoknya..

sapa yg tgk aku ms kena campak ari tu sure akan tanya aku buat apa kat kulit aku smpai jd elok balik.. sbb aku kena campak yg sangatttttttt sangat teruk. tp sayangnya aku xleh nak show it here as those pics suma lam lappie aku and the best things is lappie aku dah rosak.. worst, yg rosak tu hard disk.. xleh nak fixed it dah.. sbb aku silap p beli pentium 4 yg mengundang kesusahan sbb sapa yg pakai pentium 4 sure akan complain menda yg sama..

now aku pakai PC jek.. lagi senang. walaupun xportable.. tp best.. 

the moment aku tulis entry ni.. lampu bilik dah padam.. aisyah yasmin dah on bed.. zzz alone while hubby iron baju dia.. dia kesian ng aku sbb aku sakit belakang. so dia offerkan diri dia nak iron baju sendiri..

thanks hubby, i love you so much.. so do my daughter..

aku slalu cakap ng yasmin

"min anak mi yg akan bangga kan mi n ayah..."

aku tak lupa doakan kesejahteraan kami sekeluarga..insyaAllah



**amin**

Friday, April 10, 2009

my beSTie


entry kali ni aku nak tulis pasal aku nye bestie.. knowing her since 10 years back or more perhaps.. yg aku ingat.. aku memang kenai dia lama dah.. since primary school which aku ng dia bersukan sama walaupun xsama skolah.. aku xingat sangat la..

 ms   form 1 jd aku punya classmate.. memang bestie aku.. p bristih coucil sesama.. beli baju pun ada yg beli sama.. aku slalu lepak umah dia.. mak dia masak terung buh cilipadi n udang yg maha sedap. smpai aku mintak resepi nak makan.. memang marbeles. bestie aku suka nau ng laksa.. kan kan? dulu duk p makan laksa kat byn baru right after tuition.. mepek je waktu tu..

then "berpisah" sbb dia pindah skolah len.. tp still my bestie.. ada few occation still aku akan jumpak dia..tetiba kan.. aku tingat kita makan isi ketam.. makan fish ball 2 kupang n bestie aku ni time rehat dia akan makan nasik buh kuah gulai yg maha banjir and makan ng isi ketam.. time hari kaya kami.. kami akan makan ayam goreng.. tak lupa jugak kepala sotong.. tp had ni fev kawan aku lagik sorang yg suka sangat makan pedaih..

tetiba aku tingat lim pow sen ajaq kita english n history. while mengajaq.. dia akan buat aksi memacam.. rambut dia lawak sehhhhh. then aku mcm teringat pasai a*As berak smpai satu kelas nak termuntah.. and aku la tu yg over p muntah..

kita time skolah petang slalu mai awai sbb nanti naik ataih p lepak kat depan bengkel KH.. wawawawawa.. sambil sembang duk tepi bukit.. ahahha. lawak gila bila ingat balik... 

kita akan p aswing memperabih duits yg xbanyak la kan.. ahahahha..

ingat lagi ms birthday Melissa.. shamsuri bagi hadiah cicak kat melissa then kita 1 kelas dengan gedik nya p menjerits dan ms tu kelas cikgu adnan kita kena p marching kat padang tengah panaih rembang.. mepekkkkkkk sehh

pas tu kalo padang lecah sure akan ada yg mention "kerim a*as".

sampai roti gardenia cokelat fav hang pun menjadi "kerim a*as". bestie aku sangat suka la roti gardenia cokelat tu. kan kan kan?

lagi satu nick hang yg aku teringat... banana king? betui kan.. sapa tah yg duk panggil.. cina ensem nama... ermmm Nyam Chong Sui. kan? betui dak? tetiba kepala aku mcm teringat memacam pasai kisah kita dahulu kala di jaman kita kanak² ribena..eh eh.. chupp hang suka minum ribena gak kan kan?

tp now mcm dah jauhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh ja kita ni.. walaupun duk dekat ja.. since hang nak ada "baby" kan.. apa kata hang jd "mama for aku nye lil yasmin?". hahahaha





bestie.. hang always akan jd bestie aku forever.

Thursday, April 9, 2009

hellllppp me mommyyyy


masa ni aku duk makan nasik.. pas tu aku dengaq gelak ketawa dr dalam bilik.. dengan suara yasmin duk jerits² la.. so aku meluru masuk tgk apa depa duk buat.. tgk² yasmin sedang bergumbira.. dan aku gelak smpai senak perut sbb dak tecit ni.. telah dipakai kan "mitten" and "bootie".. bila aku masuk yasmin pandang aku dengan pandangan yg sungguh hairan la kan.. mcm blurrrr ja aku tgk dia.. hahahaha

rupa nya member dah dipakaikan "bootie" and "mitten" kat kaki n tangan dia..

skali tgk dah mcm penguin dah rupa anak aku.. hahahahha sabaq jek lak.. alasan min diperlakukan sedemikian adalah sbb kaki n tangan dia sejuk duk main lam bilik pasang ekon.. 

setelah sekian lama.. gamaknya dia dah rimas bangat dia nangis soh bukak mittens n bootie dia kot..lawak sungguh la...


hampa tgk la bertapa lawaknya dia.. sabaq jek laaaaaahhhhh. aku kesian pun kesian.. tp lawak mengatasi segalanya la...


ampa tgk la muka blur anak aku.. ishhh lawak sungguh daaaa


Wednesday, April 8, 2009

aku lakkkk

saja la aku pun gediksss nak enterframe..
ni gambaq terbaru aku.. hahahaha

slalu duk enterframe gambaq anak je.. ni mami dia lak nak enterframe sama..


gambaq kat atas ni plak.. baju yg opismate aku tulung belikan.. sbb aku tgk kak ina pakai mcm cute.. then aku pesan soh dia beli selai kat aku jugak...

very cheap RM15 ja.. sila percaya


baju casper


see anak aku yg riang gumbira.. nih dia pakai baju "casper" bak kata kak sya or ayah dia panggil ulat beluncaih kalo dia pakai baju ni..

anak pengasuh yasmin a.k.a MIRA cakap "min pakai baju mcm jubah.... alimmmmmmmm"

comei baju ni.. aku suka sangat..

budak yg riang



last weekend hubby belikan yasmin lembu.. balik je.. aku pesan ng yasmin soh jaga lembu bebaik.. dia mcm suka.. suka gigit tanduk lembu tu.. yg best lembu tu warna merah. aku siap melawak ng hubby cakap kalo la sok ni yasmin dah skolah.. cikgu tanya lembu warna apa.. maunya dia jawab merah.. hahahhahaa.. jenussss la. 

rega lembu ni RM60 mula org tu letak.. tawaq² end up org tu agree RM30. ok la.. since yasmin mcm suka ja.. kami pun beli seekor lembu dengan harga RM30..




Tuesday, April 7, 2009

last weekend


ni gambaq last weekend.. yasmin tidoq sure kena pegang something like... sapu tangan ni

rocker



aku nk hubby kuaq baru ni nak beli barang kat yasmin.. then stop by ada rocker chair ni.. cute sangat.. aku buh la yasmin lam rocker tu.. dia mcm syok je.. comel je dia duk lam menda tu.. tp mcm mahai la RM80 kot.. tak pa..

nanti mommy beli kat min rocker chair tu k sayang?

bath time


gambaq sensored skit sbb yasmin sangatttt la sexy..

ni bath time.. syok sakan la mandi... siap berenang lagik anak dara aku ni...dia memang suka mandi

budak demam

Good morning sayang mi........



semalam aku ingat yasmin OK je.. tp demam lak.. slight fever la.. kesian kat dia.. mula tu merengek gak la.. tp now dah ok.. kasi makan ubat.. now dah leh gelak ketawa ng aku.. gambaq demam pun renyehhhh ja lebih mcm xdemam..

tempreature tak tinggi.. tp kesian.. semalam dia lena gitu² je.. mata pejam.. mulut bunyi.. skali ng aku xlena sbb duk monitor suhu badan dia..

tp bangun petang ni dah boleh sneyum meleret da....

bahagiaaaaa aku ada anak mcm ni


Monday, April 6, 2009

tag tag tag.. cik marina.. ada tag untuk anda




1.Bekas kekasih saya adalah :
 
huhu.. sapa? aku pun xtau.. malas cerita la

2.Saya sedang mendengar :
jason mraz- i'm yours

3.Mungkin saya patut:
 
tidoq sebelah aisyah yasmin rite now... since ayah dia not around. lom balik kija lagi...

4.Saya suka :

b with my family. dengan hubby and aisyah yasmin. i mean it

5.Sahabat-sahabat baik saya :

mohd rozhan othman. he s not just a lovely dad.. a lovely hubby.. tp my all time bestie.

6.Saya tak paham : 
apa yg aku xpaham? huh????

7.Saya kehilangan : 
tunang sy bila sy berkahwin ng Mohd Rozhan.. hahahahahha.. ntah hapa² soklan ni

8.Ramai yang berkata : 
muka aku mcm artis.. ahahahhahahahaha.. daku yg syiok sendiri..

9.Makna nama saya :
 
Nur = cahaya
Ruzzana = ketenangan

10.Cinta itu adalah:
 
Aisyah Yasmin.. bak kata kak eina... anak itu adalah buah cinta antara suami dan isteri..

11.Di suatu tempat, seseorang sedang :
makhluk halus ku sedang zzz dengan tenang.. syahdu tgk muka dia..

12.Saya akan cuba :
 
menjadi isteri n ibu yg terbaik..untuk mohd rozhan dan anak (anak²) saya..insyaAllah

13.Ayat SELAMANYA membawa maksud :
 
forever la kot.. mcm aku.. FOREVER 21

14.Telefon bimbit saya :
 
nokia had lama.. 1st nokia phone yg ada 3g

15.Bila saya terjaga dari tidur :

tgk anak.. tgk laki.. rasa syokkk.. bahagia

16.Saya paling meluat apabila :

meluat pasai... hmmmm aku meluat kalo org xpantual

17.Pesta/Parti adalah :
 
happy besday tu yu... hepi besday tu yu

18.Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah :

cicak... aku pinjam ayat laki aku

19.Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah :
 
22 tahun.. aku kawen... aku dpt anak..

20.Hari ini :

hari isnin.. 

21.Malam ini saya akan :
 
ni dah malam pun... aku xwat pa... anak dah lena.. 

22.Esok pula saya akan :
 
p keja.. dan sebenaqnya aku malas nak p keja sbb aku malas nak hantaq yasmin p umah bb sitter dia.. xsampai ati akceli 

23.Saya betul2 inginkan :

happy family mcm skarang smpai bila²

24.Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini :
 
lawa gak aku ni... hahahahhaha

25.Pusat membeli-belah atau arked permainan : 
depends.. both pun OK

26.Makanan Barat atau Jepun :
 
oriental dishes boleh? aku xlalu dedua.. jepun aku xlalu.. western pun aku xlalu 

27.Bilik yang terang atau gelap :
 
gelap.. baru lena syiok.
 

28.Makanan segera adalah :
 
aku ng laki sedaya upaya menghindari diri dr memakan makanan seperti itu sbb xmo aisyah yasmin ikot

29.Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang?
 
min sleep ok sayang?

30.Siapa yang anda nak Tag?

cik Marina Shah bt Muhammad Zabri Tan

i love you always sayang...








hari ni aisyah yasmin kena injection. tp OK.. aisyah yasmin strong girl.. xdemam.. alhamdulillah.. mula je merengek sikit.. lepas tu OK dah.. xmo demam² ye sayang..


m0mmy and ayah always love you sayang...