Thursday, July 30, 2009

award from kak liya


Write 5 interesting facts about the person who gave you this award
1st of all..
terharu kak liya kasi award.. thanks a lot lady

kak liya - sweet lady from terengganu. wife to Mr Hairie. lovely and cute. pendiam and bet she is pretty sensitive but she is just being herself....

Jot down 10 interesting facts about yourself

- 23 years old
- wife to lovely hubby Mohd Rozhan
- mom to lil aisyah Yasmin
- accounting graduate from UiTM
- a good listerner
- understanding and try to understand ppl
- loves her family so much
- a pretty good cook
- priority goes to family
- a good friend, perhaps

Pick your 10 most deserving receipients and describe them.
-marina
-eila
-kak ifa
-ima (amek je award ni ye ma..)
- zura
- kak Mila
-kak jan
-kak laili
-kak pae

Leave a comment on the receipient's blog to tell them they've been tagged
amek la award above as compliment to our relationship

Tuesday, July 21, 2009

tag dr kak ifa

Puan Ilfa telah mengTAG saya.. so saya dengan berbesar hati nak menjawab TAG beliau nih..

pasal keta..

tetiba saya teringat dulu saya selalu duk memfollow segala posting puan ilfa kat 1 forum ni.. memang suka ng posting² beliau la.. dan juga sorang lg sis yg best iaitu sis eina..

sebelum saya duk mepek panjang.. sy rasa adalah wajar kalo saya menjawab TAG dibawah

TAG KERETA

1. when do you get your driving license?
during school. masa lepas celebrate birthday ke 17 tahun.. that time nak amek driving license RM400 kot kalo xsalah..

it was 6 years back

2. your first car is ..
never own a car. tp kalo ada perkataan first ni.. boleh la saya tambah dengan jawapan lain

1st drive my dad's green wira

then now masih xmempunyai kereta.. so saya lenjan hubby's punya Black Girlfriend.

3. what type is your car now
seperti kak ifa.. jawapan saya ialah NADA.
sy drive kereta bapa saya. si CRV dan kereta suami saya.. si PERSONa - dia punya BLACK GIRLFRIEND

tp saya minat keta lain.. since berkeluarga sy lebih suka MPV.. suka la kan.. tambah kalo Estima Aeras warna putih plak.. perghhh ataupun Caldina.. wowowowow tak pun Murano.. caree la babe..

tp passion saya lebih kepada kereta sedan seperti kereta Subaru.. seperti yg kak ifa kata tu.. tak pun Mitsubishi lancer

masa berchenta..
BF saya now suami saya la kan.. kata

"my gf loves speed; reason dia kata mcm tu sbb saya telah buat gila p tgk Tokyo Drift sebanyak 4 kali di cineplex.."

4. do you choose you plate number or was it given?

kalo ada peluang untuk pilih.. saya akan pilih number 22 or 125 or 228

ada maksud tersendiri la.. sbb saya selamat menjadi isteri kepada encik suami tercinta pada 2/2 dan anak sulung saya lahir pada tanggal 2hb jugak..

5. what is the colour of your car?

black or white.. sama mcm kak ifa

6. reveal 3 most important things in your car?

-kain
-sunshade
-charger
-navigator

7. have you ever got yourself into accident?

never.

8. when is the due for your insurance & roadtax?

it was 26th of November. kalo xsalah saya

9. lets make your friend do this too. who would you choose?


siapa? puan Azimah la tak pun cik Marina

Thursday, July 9, 2009

ima

wahhhhhhhhhh sure ima berbangga sbb tajuk entry aku nama IMA..

haha bukan apa.. due to aku godek blog dia td.. aku TERbaca pasal ima n hubby dia beli memacam for umairah..huhu.. untung budak tu. sok besaq xkenang budi saja la.. pak long ng maklong beli memacam esp pak long dia tu.. hehehehe

ima.. layan jek la pakmie mu ittiew sbb eh sbb apa ek? layan jek la.. huhu

Monday, June 15, 2009

hadiah besday aku

enterframe gambaq aku ng min dulu.. nak kuaq p jusco time ni.. latarbelakang adalah kawasan umah MIL haku..


motif utama aku nak tayang hadiah besday yg aku beli guna duit collection besdaygift SPM.



kasut : Sembonia -- RM89.90
baju: beli ng ima -- RM33.00
tudung: rayyanoutlet -- RM15


thanks adik beradik SPM for the besday gift walaupun nana beli sendiri :)

dating ng ima kat CKT Sg Dua

meh nak story.. since aku pun dah lama xupdate kan.. ni aku masuk kan entry baru.... jumpa ima last sunday.. ima mai ng hubby n kezen hubby dia - kakak (aku pun xtau nama pe.. ima btau kakak je.. sebaya aku.. pepandai aku panggil kakak plak.. haishhh)

ok ok.. janji kul 5.30ptg.. tp kami terlewat.. ampun ma.. sampai je.. duduk n ngorder.. 5 pinggan CKT and ayaq.. ayaq apa aku xingat. yg tau aku ngorder sirap limau n hubby biasa la.. ayaq tea O panas..

min tidoq time tu.. selamat.. so aku leh la makan dengan senang lenang.. kalo dak.. mau dia gagau lam pinggan tu.. ekeke..min bad mood ekceli.. OTW nak p tu duk nangis la bebai la.. geram aku.. dia ngantuk tp xmo nak lena..

jumpa ima memang best bangat.. sembang punya la banyak.. aku ng hubby biasa la.. cakap banyak.. ima cakap comfy sangat dating ari tu.. alhamdulillah..hubby aku ng pakmie memang borak banyak la.. kebetulan duk kenai sesama kawan depa.. so.. panjang lebaq la cerita

okie.. pas ni ima kata nak mai laie.. best la jumpa ari tu.. tp sat sangat. so aku dah habaq ima len kali mai lama skit..

sesi enterframe gambaq..

ni memula gambaq ima n min.. min yg baru bangun tidoq ng muka monyok abes.. al maklum la.. moddy kan..


hubby yg sakan cerita.. pasal gapo tah la.. pakmie kusyuk dengaq


cita laie.. smpai katup mata aih.. sabaq bangg...ekekek


aku ng ima.. aku gemuk sungguh.. xcomei mcm zura. hehe zura kata ima lupa bawak cammie.. sbb zura comei.. ni aku xlupa.. kira aku xcomei la.. apo ni?? layan jek la


aku laie.. versi xbrapa nak ready kot..nih. ishhh gemukkkkkkkkk la aku ni



nota kaki: ima mai laie len kali kita sembang panjang²

Tuesday, June 2, 2009

lagi gambarq min bertudung.............



terubat tension jam ngan sakit betis tgk telatah anak dara aku masa ni....

rajinnya anak ayah ni


rajin sungguh anak aku kemas rumah.... hahaha

BILA AYAH MENULIS



last weekend ke Perlis... faezah (my office mate) kawin.. si kenit tut mak dia bagia pakai tudung masa kami sangkut jam kat pendang.macam makloh lak aku tengok anak aku ni.. aku tak pandai menulis tapi have 2 take over pasai nana demam..

Friday, May 22, 2009

thanks aunty IJan @ michie for the baju.. and errr suaq

Thanks a lot aunty ijan... baju yg aunty ifa bagi... Min xpakai lagi sbb besaq skit..tunggu min celuih pakai dulu nanti min soh mommy snap pic


mula dengan gambaq intro.... thanks aunty ijan... fro the baju n suaq.. min suka.. min bleh pakai baju je.. tp still besaq lg.. suaq pun mcm longgaq so.. mommy kata simpan dulu la...




min yg super happy.. pakai baju.. xpakai suaq.. pakai diapers je.. ni bangun pagi.. pas tu dia merangkak slumber la landing kat lantai ni.. dengan "mainan" senduk dia.. min cukup bekenan la kalo senduk ke.. mangkuk ke.. segala la.. kata anak pompuan kan..

paling min suka "paper".. dia selongkaq abih 1 plastics barang² beli kat Giant.. "menyimpan" suma bebarang tu.. tp end up apa yg dia amek.. is resit tu jek.. duk main ng resit tu.. sabaq je la

lama xupdate blog

lama kan xapdate blog? aku mcm bz gila.. xleh nak ngadap pc lelama.. lg pun kat opis xleh nak apdate.. payah la.. so balik umah nak kena buat ini la itu la.. memang dan

saja nak habaq.. min dha tumbuh gigi.. 2 batang dah.. tumbuh ms umoq dia 5 bulan setengah.. cepat gak la.. gigi had sebelah baru jek tumbuh..

and nak apdate lagi.. min smebelit.. semalam aku bawak dia p klinik.. doc bg ubat berak tu.. tgk pg ni min dah berak ng jayanya.. alhamdulillah..kalo tak once dia nak berak sure dia nangis.. kesian kan

TAG laie.. from Kak Lina :)

TAG FROM KAK LINA



TERIMA AWARD DARI KAK LINA. Muchos Gracious kak Ina


Nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi award nie :

1. Kak Ina ni aku kenai tru forum.. kat WMC. best

2. Aku tau hobi dia makan.. pas tu tgk wayang. slalu lepak sunway carnival kan kan kan?

3. Dok Bedong.. kija ng pertonas..

4. aku cukup suka la baca segala posting dia pasai makan n sort of line JJCM tu.. sbb aku ng laki aku pun suka sangat la JJCM ni.. asai habaq makan sedap.. sure aku kami p punya

5. Dia ni rawks.. nmpak best dia treat anak² and mcm sangat bonding ng family. I likeeeeeeeeee

Setiap blogger mestilah menyatakan 10 fakta atau hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award yg seterusnya :

Hobi

1. aku suka forum.. wallah.. mcm sehari xberporum mcm xbeh la kan

2. suka JJCM.. laki aku pun sama. suka melantak.. asai makan tu sedap sure melantak ng jayanya.. pas tu komplen gemuk

3. SHOPPING laaaaa

4. suka baca fashion and beauty blog.. aku kan pompuan

5. aku suka baking jugak

6. suka baskin robbin. kira hobi la tu.. boleh?

7. TRAVEL.. kami laki bini nye impian nak back pack travel bawak anak (anak²). InsyaAllah

8. mengumpul stem. wakakakkaka.. boleh? tingat 15 years back.. ms skolah rendah.. bebudak sure kena simpan 1 BIODATA books.. kasi kawan² tulih... kak angkat.. abang angkat.. awakakaka... pas tu hobi selalunya..

MEMBACA or MENGUMPUL STEM la.. mcm wajib 

(saja tulih.. memenuhi ruang kosong)

8. ntah la..

9. tak tau la..

10. ishhhh...

Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnye dan describe ttg mereka :

sat sat.. sebelum aku tulih kan.. kalo xsmpai 10 boleh?

1. Eila- ni kawan bek aku... boleh kata semua rahsia aku cita ng dia la...u rawks la mommy

2. Kak Yot - pompuan ni aku sangat suka dia.. best giler.. fashion tips.. wawawa.. memang kena consult dia la

3. Kak laili - ni mama aniq yg sweet bangat. kenai tru forum gak la.. thanks for the lovely bag anyway..

4. kak eina - this pompuan sangat adorable.. sweet like cotton candy. knowledegable like dictionary.. 

5. Kak Pae- dia ni ada blog.. tp duk taruh lama ngat aih.. ni my adik beradik yg kenai dah lama.. tp jumpa balik kat porum..

6. kak Fiza- anak dia adalah dua beradik ng anak aku.. sbb lahir on same date.. aku ng dia ms preggy nah la cakap kalo bleh nak bersalin on d same date sbb kak ju n kak yot telah memberanakkan anak depa pada hari yg sama.. so.. aku ngan kak fiza telah mengatakan sedemikain la.. "best kan kalo bb kita lahir on d same date bla bla bla.. " tup² betui² la jd..

7.  wani - wani adalam mama kepada auni zara yg la ni duk wat bisnes..

8. kak liya - isteri kepada encik hairie yg tengah berusaha

9. 

Saturday, May 16, 2009

aWard from IMa


♥♥THANKS IMA♥♥

Peraturan untuk menerima award ini ialah:


1. Copy badge "2009 Cute's Blogger Award" di atas untuk diletakkan di blog anda.


2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda.

yg bagi award kat aku ialah puan azimah.. firstly.. sorry ma.. xdan nak "collect" award tu masa ima bg.. sbb xdan nak amek.. kalo dah amek.. means kena menulih.. memang xdan

ima ni aku kenai tru forum.. baik.. sweet.. dan best la dia ni.. lately mcm tetiap ari kena YM ng dia.. sembang memacam la..ekekeke.. only we know.. ekeke

aku baru sekali jumpa dia.. tu pun ms wedding dia kat belah hubby dia kat merbok.. both laki bini ni best baik sangat

hope our friendship last for ever tau ma.. mcm mimpi nana tu.. kalo jd reality kan best

3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya(anda di-tag)

1. caring. love her family so damn much
2. boros
3. suka sangat shopping.. online and offline
4. suka makan
5. suka kalo appearance cantik
6. addicted to forum
7. cakap banyak. peramahhhh
8. fashion
9. degil
10. good listerner

4. Anda perlu memilih 6 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog anda.
The Blogger Award Friendship goes to

1. marina
2. eila
3. kak ijan
4. kak ifa
5. kak ayu
6. kak laili

5. Jangan lupa untuk melawat blog mereka dan meninggalkan komen yang menyatakan"anda telah di tag - sila layari blog saye untuk mendapatkan award anda". Terima kasih!

baiklahhhhh

seperti yang dikatakan ima...... terharu pestime terima award mcm ni

Tuesday, May 12, 2009

happy birthday

thanks to those yg wish me...

thanks a lot..

Friday, May 8, 2009

Happy Mother's Day


message below aku quote from site above..



Suggestions for Mothers Day Messages

If I have never said thank you for bringing me into the world I'd like to do that now.
----------------------------------------------------
If there was a day for everything you have given to me as a mother, it would be Mother's Day every day. Thanks for always helping me to remember what is important in life... and today it is you! You're the best! Thanks for all you do.
----------------------------------------------------
No way I'd miss this - Happy Mother's Day.
----------------------------------------------------
Hope your day is sunshine and flowers with happy thoughts to fill the house. 
----------------------------------------------------
Mom, you're the best. Happy Mother's Day.
----------------------------------------------------
Thank you for always being there, Mom. Happy Mother's Day.
----------------------------------------------------
There's never been a minute I wasn't glad you were my Mom.
----------------------------------------------------





here, aku nak dedicate Happy Mothers Day specially  to my Mama, to my Mother in Law, also my bb sitter yg used to take good care of me and semua mother² in this world..

Dedicated to my "kakak²" and adik beradik aku kat SPM's yg always support and b there for me ms aku confinement and setiap masa la.. yg bg semangat and share everything up and down.. thanks a lot.. really loves u guys so much..

and to myself jugak.. I'm a proud mother to a pretty daughter - Aisyah Yasmin.. 


HAPPY MOTHER's DAY...






Wednesday, May 6, 2009

preggy~


saja nak buh gambaq lama.. time ni aku tengah preggykan min..sarat dah masa ni...

bawak min naik ferry


terasa lama aku xupdate blog.. last week.. bawak min naik ferry.. al kisahnya.. sbb ayah dia kata "xpenang la kalo xnek ferry". aku rasa ni 2nd time min naik ferry.. ke 1st time tah la.. what ever la.. we r on our way to SP.. balik dr umah tok cik dia kat flat kelawai.. yg ada kat sana.. mak long naziera n tok amah.. tok cik zidah.. tok abi.. mak lang n pak ngah xdak.. tok cik ng tok abi p kija.. mak lang ng pak ngah skolah.. makan mee rebus.. min "tolong" mak long perisi taugeh.. ehehehhe..

pas tu p umah tok cik..  kali ni.. mak long plak skolah.. yg ada pak ngah ng tok cik min n tok cik ija ja.. layan je la min ni.. petang kami p makan kat river of flava.. kali ni xbest la plak..

lepas tu jumpa ili.. bestfriend aku masa kat uni..makin lawaaaaaaaaaaaaaaaaa.. makin berseri... makin kurussssss... wawawa.. sungguh aku jeles laaaaa tgk ili skarang ni..

below piccas kami 3 beranak lam ferry.. layan jek lah..





sambung kat bawah ni..lepas tu kami lajak p sg dua.. singgah umah kak hani tgk adriann..
anak² kak hani kata min mcm cina.. mata sepet.. hehehe.. depa tanya ibu depa nama min apa.. terus aku kata.. nama dia HIMAWARI.. dan... depa pun caya.. al maklum la... tgk jek lah rupa min skarang.. yg xdak rupa cam melayu lansung

Monday, May 4, 2009

the c0ncert

aku ng hubby off to Concert di Awan Biru -- Search.. berbaloi baloi.. ekekkee.. hubby aku yg insist to go.. so.. I Followwwwwwwwwwwwwwww... ekekeke

concert open held at tapak expo seb jaya.. ticket price flat.. RM38.. hubby aku memang Hard Core Fan la.. so.. aku pun tau dia sure nak p punya.. ok la.. since dia nak bawak aku.. aku ikot je.. min aku tinggai kat abah..

malam tu hujan ekceli.. lebat gila.. tp audience memang rawks la.. xberganjak.. aku pun basah lencun.. tp tgk hubby aku really enjoy.. so aku pun happy la kan..

yg p tu.. collegue hubby.. most bawak isteri masing² la.. pak brahim dan isteri (fiza), bro Kri dan isteri (kak ya), pn nurul n hubby and baby.. adik² pak brahim and siti with "kawan" dia..

sebelum concert start ada la booth yg jual baju and concert merchandise and ala la depa pamer kan magz lelama.. baju amy pakai dulu.. gambaq² lama..

and hubby aku tanya la pasai kasut Aliph.. dia claim that dia ada that shoe.. tp ilang due to banjir kot..

below aku nak enterframe gambaq aku n hubby ms sebelum concert.. 

aku yg dah gemuk..
dan hubby aku yg semangat nak berc0ncert



love you abang.. 

Friday, May 1, 2009

lama xupdate..

aku dah lama xupdate blog.. hubby back home.. yasmin now 100% Okie i guess... memang ayah dia balik tu bermakna betui la bg dia.. active kemain lagi now..

aku.. mcm ni la nothing much to tell about.. this week is "family holiday" susah nak go out meeting friends... eila and family down in penang.. but we wont be able to entertain.. sorry to eila and zam.. hari ni whole day sure kena lepak umah pak lang for kenuri shahrin esok.. sbb time kenuri hubby memang depa pulun wat kija.. mana tak nye.. dah adik beradik.. so kalo aku ng hubby xturn out memang kes naya la.. sorry sangat to eila n zam... sorry sorry..

semalam aku plan ng kak qeen nak p tgk kak hani.. tp besa la.. mcm² kena settle dulu.. lepas semayang jumaat.. kami rempit p tesco.. beli beras suma.. and p beli botoi susu yasmin since dah lama xbertukaq kan..settle tu.. jumpa collegue hubby and wife.. newly wed.. so lepak sat minum².. lepas tu shoot back to MIL's amik mak then terus p umah chu.. sbb chu xsihat.. aku bukan apa... ms lam pantang.. memang dia kerap mai tgk aku..

kak hani pulak.. biasala.. org dah lepas pantang kan.. sure nak jenjalan.. mcm aku ari tu la.. lepas pantang je.. terus kuaq.. amekkkkkk lama sgt duk umah punya pasai.. kak hani went to kulim.. and kak qeen plak up to gurun sbb attend nikah cousin dia. so xjd la.. masing² ada hal.. biasa la bila dah cuti.. mcm ni la..

semalam pun tengah malam baru reach home.. letih.. penat.. while aku duk blogging ni.. dua makhluk tu duk lena lagi.. tambah luaq sejuk.. ujan.. lagi laaaaaaa depa dua beranak syok lena..

semalam p makan kat som.. dia sms aku.. claim that missing my anak dara so much.. aku pun about 2 weeks tak jumpa dia.. so p la.. she went back to phuket.. ajak aku ng hubby.. tp since bangkok caos.. so.. xjd la.. dengan bawak anak kecik.. so.. memang KIV la.. dia bring back oleh² for US... gelang for min.. baju for aku and bebarang lain for aku.... ekekekkeke

banyakkkkk smpai berat kotak yg dia bg tu.. hehehe.. with this and that..thanks SOM..

cita hari ni pulak....

hari ni mcm aku kata la.. kena p lepak umah pak lang.. tulung² apa patot... min tinggai umah ng abah..

malam pulak..... hmmmmmmmmmmm RAHSIA..

esok aku update lagi... daaaa~~~~

Tuesday, April 28, 2009

campak? measels? small pox?

min kena errr campak.. err measels.. err small pox

tp doc cakap td kena "campak kecik"