Friday, April 10, 2009

my beSTie


entry kali ni aku nak tulis pasal aku nye bestie.. knowing her since 10 years back or more perhaps.. yg aku ingat.. aku memang kenai dia lama dah.. since primary school which aku ng dia bersukan sama walaupun xsama skolah.. aku xingat sangat la..

 ms   form 1 jd aku punya classmate.. memang bestie aku.. p bristih coucil sesama.. beli baju pun ada yg beli sama.. aku slalu lepak umah dia.. mak dia masak terung buh cilipadi n udang yg maha sedap. smpai aku mintak resepi nak makan.. memang marbeles. bestie aku suka nau ng laksa.. kan kan? dulu duk p makan laksa kat byn baru right after tuition.. mepek je waktu tu..

then "berpisah" sbb dia pindah skolah len.. tp still my bestie.. ada few occation still aku akan jumpak dia..tetiba kan.. aku tingat kita makan isi ketam.. makan fish ball 2 kupang n bestie aku ni time rehat dia akan makan nasik buh kuah gulai yg maha banjir and makan ng isi ketam.. time hari kaya kami.. kami akan makan ayam goreng.. tak lupa jugak kepala sotong.. tp had ni fev kawan aku lagik sorang yg suka sangat makan pedaih..

tetiba aku tingat lim pow sen ajaq kita english n history. while mengajaq.. dia akan buat aksi memacam.. rambut dia lawak sehhhhh. then aku mcm teringat pasai a*As berak smpai satu kelas nak termuntah.. and aku la tu yg over p muntah..

kita time skolah petang slalu mai awai sbb nanti naik ataih p lepak kat depan bengkel KH.. wawawawawa.. sambil sembang duk tepi bukit.. ahahha. lawak gila bila ingat balik... 

kita akan p aswing memperabih duits yg xbanyak la kan.. ahahahha..

ingat lagi ms birthday Melissa.. shamsuri bagi hadiah cicak kat melissa then kita 1 kelas dengan gedik nya p menjerits dan ms tu kelas cikgu adnan kita kena p marching kat padang tengah panaih rembang.. mepekkkkkkk sehh

pas tu kalo padang lecah sure akan ada yg mention "kerim a*as".

sampai roti gardenia cokelat fav hang pun menjadi "kerim a*as". bestie aku sangat suka la roti gardenia cokelat tu. kan kan kan?

lagi satu nick hang yg aku teringat... banana king? betui kan.. sapa tah yg duk panggil.. cina ensem nama... ermmm Nyam Chong Sui. kan? betui dak? tetiba kepala aku mcm teringat memacam pasai kisah kita dahulu kala di jaman kita kanak² ribena..eh eh.. chupp hang suka minum ribena gak kan kan?

tp now mcm dah jauhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh ja kita ni.. walaupun duk dekat ja.. since hang nak ada "baby" kan.. apa kata hang jd "mama for aku nye lil yasmin?". hahahaha





bestie.. hang always akan jd bestie aku forever.

3 comments:

zuwaidah said...

satu lagi kenangan indah waktu jaman muda2 dulu...

bvlgarigirl @ Arianna said...

hi mommyyasmin

i just followed ur blog

trima kasih singgah blog saya ye. cutenya si kecil tu =)

moMMy yaSMin said...

maksu : hehe.. tibat² tingat

arianna: thanks dear, i duk follow ur blog dah lama actually. impressive blog :)